Dostupni linkovi

Gordan Milinić: Ne bojim se Dodika


Sigurno da ću svjedočiti na sudu u svim predmetima. Situacija se puno promijenila nakon prošlogodišnjih izbora, jer u organima Bosne i Hercegovine nije SNSD, nego Savez za promjene, koji je opredijeljen za borbu protiv kriminala i korupcije, izjavio je za današnje "Oslobođenje" ministar savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, bivši ambasador naše zemlje u Rusiji Gordan Milinić.

Milinić, koji se našao u centru pažnje zbog javnog iznošenja slučaja "kila zlata za Milorada Dodika", očekuje zato da ovaj put neće biti kao sa slučajem malverzacije pri izgradnji zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci, koji je na volšeban način prebačen u banjalučke sudove, gdje je Dodik "ekspresno oslobođen".

"Savez za promjene neće dozvoliti takve aranžmane", poručio je.

Smatra da nema koristi slučaj prijavljivati u Banjoj Luci, jer je u tamošnje pravosuđe Dodik "ugradio" punio svojih ljudi.

"U pogledu procesa protiv Milorada Dodika mnogo više vjerujem organima Ministarstva bezbjednosti BiH i pravosuđu Bosne i Hercegovine", rekao je Milinić.

Tvrdi da raspolaže i drugim vrstama dokaza i svjedocima, a od koristi će biti i međunarodna pravna pomoć preko Interpola, Europola.

"A ja Milorada Dodika pozivam, ako je nevin, da pođemo zajedno na poligrafsko vještačenje. Dodik ima dva izbora: da podnese ostavku ili da ide na poligrafsko vještačenje, s tim što će poslije poligrafa opet morati podnijeti ostavku. Čitali smo nedavno kako je u Velikoj Britaniji poslanik morao podnijeti ostavku zbog jedne više isplaćene dnevnice, a u nas Dodik da sinu tri miliona, javno to prizna i nikom ništa. Prošla su ta vremena, nova vlast insistira na odgovornosti za kriminal i korupciju", poručio je Milinić.

XS
SM
MD
LG