Dostupni linkovi

Ostojić: Srbija i dalje bez kontrole šalje izbeglice u Hrvatsku


Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da Srbija i dalje prema Hrvatskoj, bez ikakve kontrole, šalje izbeglice i rekao da je samo prošle noći hrvatsku državnu granicu prešlo oko 5.000 osoba.

"Ili će se Horgoš početi koristiti da se ovi ljude ne muče ovde, ili će Srbija početi da prihvata izbeglice kao što to čine druge zemlje. U tom trenutku Hrvatska će rešiti situaciju s Bajakovom", rekao je Ostojić novinarima u Opatovcu gde se nalazi privremeni izbeglički kamp koji može da primi oko 5.000 ljudi.

On je dodao da kamioni koji čekaju na Bajakovu mogu da idu put Srbije i preko BiH, ali da ga u ovom trenutku "najviše brine zašto se radi diskriminacija da hrvatski kamioni s hrvatskim registracijama i kamioni s hrvatskom robom ne mogu u Srbiju", preneo je na portalu Večernji list.

Prema njegovim rečima, izbeglice i dalje u velikom broju ulaze u Hrvatsku preko ilegalnih prelaza.

Ostojić je ispričao da je prošle noći jedna grupa izbeglica promašila ulazak u Hrvatsku i vratili su se prema Srbiji, ali ih je "srpska policija silom gurnula prema Hrvatskoj".

"To vam dovoljno govori o humanosti na drugoj strani prema ovim ljudima. I to je bilo u trenutku kada je bila užasna kiša i kada su ljudi tražili zaklon", rekao je Ostojić.

Ostojić je rekao i da je prema najnovijim podacima, od prošle srede u Hrvatsku ušlo skoro 59.000 migranata i izbeglica.

XS
SM
MD
LG