Dostupni linkovi

Kostreš: LSV će samostalno na pokrajinske izbore


Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je večeras da njegova stranka pozdravlja okupljanje stranaka građanske opcije, ali je rekao da će LSV na pokrajinske izbore najverovatnije izaći samostalno.

Kostreš je pozdravio najavu saradnje Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno-demokratske partije (LDP) i podsetio da je LSV takvo okupljanje građanskih stranaka pokušao da organizuje uoči prethodnih parlamentarnih izbora.

“Ako me pitate da li će Liga sa ovim strankama izlaziti na pokrajinske izbore, čisto sumnjam. Liga je uvek izlazila sama na pokrajinske izbore i ne verujem da će Glavni odbor odlučiti drugačije”, rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

On je istakao da je potrebna saradnja i da je dobro da se razgovara, “naročito sada kada republički izbori nisu na vidiku”.

Prema njegovim rečima, posle pokrajinskih izbora LSV će oko sebe okupiti sve one političke snage koje su spremne da dele isti program.

“Ako LSV okupi dovoljan broj poslanika, mi ćemo formirati vladu, ako ne okupimo dovoljan broj poslanika, mi nećemo formirati vladu. Okupljaćemo oko sebe, nikome se nećemo priključivati”, poručio je Kostreš.

XS
SM
MD
LG