Dostupni linkovi

Izbjeglički talas može da zahvati i Crnu Goru


Izbjeglički talas sa Bliskog istoka može da zahvati i Crnu Goru, a Vlada je spremna za eventualni priliv izbjeglica, ocijenili su predstavnici Unicefa u Podgorici i crnogorske Vlade.

"Moramo biti svjesni da do promjene izbjegličke rute može doći u svakom trenutku", rekao je šef predstavništva Unicefa Bendžamin Perks za Radio-televiziju Crne Gore.

Zbog pooštravanja režima prelaska srpsko-mađarske granice, sasvim je izvjesno da će dio izbjeglica krenuti preko Crne Gore ka zemljama EU.

U crnogorskoj Vladi uvjeravaju da je Crna Gora apsolutno spremna za to, a Centar za tražioce azila samo je jedan od objekata koji im na njihovom putu može pružiti utočište.

Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević kaže da će u Centru za tražioce azila u Danilovgradu i u objektu Ljubović u Podgorici biti smještene majke sa djecom.

"U Podgorici imamo alternativno rješenje za smještaj nekih 300 izbjeglica koji smo ugovorili sa privatnikom", navela je Kovačevićeva.

Ona je dodala da postoji i lokacija za eventualni smještaj velikog broja migranata.

"Spremamo se kao da ćemo tokom noći ili ujutro imati prilike da se suočavamo sa problemima sa kojima se suočavaju druge zemlje", rekla je Kovačevićeva.

XS
SM
MD
LG