Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Madjarska policija u Horgošu tukla i uhapsila poljskog novinara


Madjarski policajci napali su pendrecima i uhapsili u sredu tokom intervencije protiv izbeglica na granici sa Srbijom i reportera javne poljske televizije TVP Jaceka Taćika i optužili ga za nelegalni prelazak granice, javlja poljska TVP.info."Reportera TVP madjarska policija izvukla je iz mase i uhapsila uz optužbu da je nelegalno prešao granicu", rekao je danas poljskoj javnoj televiziji počasni konzul Poljske u Segedinu Karol Bjernacki koji je ;noćas prisustvovao saslušanju poljskog novinara.

Prethodno su u jednoj od intervencija protiv grupe izbeglica, koja je na kordon bacala kamenice i razne predmete na graničnom prelazu Horgoš, policajci ;napali pendrecima i izveštača poljske televizije.

"Izgledalo je mirno, ali odjednom je madjarska policija krenula na izbeglice, a tukla je ;i nas novinare. Tada sam zadobio par udaraca pendrekom", javio je u program TVP pre ;hapšenja Taćik, kome su prvu pomoć zbog povrede glave ukazali madjarski lekari.

"Stajali smo jako blizu madjarske policije. U jednom trenutku izgubio sam kontakt ;sa Jacekom. Ne znam šta se dalje dešavalo, ali imao je u ruci mikrofon i videlo se ;jasno da je novinar", rekao je kamerman TVP Pavel Rolak.

XS
SM
MD
LG