Dostupni linkovi

Hrvatska predsjednica vjeruje u budućnost BiH


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Mostaru kako je preostalo još puno institucionalnih stvari za riješiti u BiH, ali da čvrsto vjeruje u budućnost te zemlje kao države tri jednakopravna konstitutivna naroda.

- Sve što želimo vidjet jeste jednu političku emancipiranu BiH koja funkcionira na cijelom svom teritoriju i to na načelu jednakopravnosti svih građana i konstitutivnosti tri naroda koja ostvaruju svoja prava i čuvaju kulturno, povijesno i drugo nasljeđe, pridonoseći budućnosti BiH- kazala je Grabar Kitarović koja je danas boravila u Mostaru u sklopu četverodnevnog posjeta BiH.

Hrvatska se predsjednica, po dolasku u Mostar, prvo sastala s čelnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH, pa je posjetila mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, nakon čega je obišla stari dio grada te razgovarala s građanima Mostara. Na kraju je, u druženju uz kavu, razgovarala s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, te drugim lokalnim čelnicima u Hercegovini, a onda je posjetila Rektorat Sveučilišta u Mostaru.

Hrvatska predsjednica sutra će obići središnju Bosnu i Banja Luku.

XS
SM
MD
LG