Dostupni linkovi

Predložen pritvor za juče uhapšene osumnjičene za ratne zločine


Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora četvorici osumnjičenih za ratne zločine na području Janje, koje su na području Bijeljine uhapsili pripadnici Sipe.

Pritvor je predložen za Zorana Bogdanovića (55), Milana Đokića (65) LJubišu Ikića (63) i Branislava Trišića (54), svi iz Bijeljine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te ugroziti sigurnost građana i imovine.

Agencija za istrage i zaštitu BiH na području Bijeljine i okoline uhapsila je u srijedu četiri osobe osumnjičene za ratne zločine, među kojima je i inspektora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA BiH Branislava Trišića zvanog Brane, te Zorana Bogdanovića uposlenika u institucijama Brčko Distrikta.

Osim hapšenja, juče su na dvije lokacije izvršeni pretresi objekata koje koriste osumnjičeni s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

XS
SM
MD
LG