Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Nemačku stiglo oko 7.000 izbeglica


Oko 7.000 izbeglica je iz Mađarske preko Austrije stiglo u Nemačku, uglavnom, na železničku stanicu u Minhenu i oni će što je moguće brže biti raspodeljenji po nemačkim pokrajinama, javili su noćas nemački mediji, navodeći da bi ovaj slučaj trebalo da bude izuzetak.

"Dolazak u obećanu zemlju", "danke Dojčland" i "poštovanje", čuli su se od izbeglica koji su, pre svega, iz Sirije krenuli ka Nemačkoj, prenose noćas nemački mediji.

Mediji još ukazuju da je ovaj dogovor kancelara Angele Merkel sa predstavnicima Mađarske i Austrije o davanju dozvole za ulazak izbeglicama naišao na kritiku u redovima bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), "sestrinske" partije njene svenemačke Hrišćansko-demokratske unije, uz ocenu da je to pogrešan signal.

Iz redova CSU rečeno je da dozvolu da se izbeglicama dozvoli ulazak u Nemačku Merkelova nije dogovorila sa nemačkim pokrajinama, prenose mediji.

Kako su javili nemački mediji, nemačke pokrajine najavile su spremnost za prijem ljudi, u zavsnosti od svojih kapaciteta.

Baden-Virtemberg je spreman da primi oko 1.300 izbeglica, Hesen oko 700, a u Tiringiji i Saksoniji - Anhalt po 125, najavljeno je sinoć iz Bavarske, prenose mediji.

XS
SM
MD
LG