Dostupni linkovi

Tajlandska policija uhapsila drugog osumnjičenog za napad u Bangkoku


Tajlandska policija uhapsila je muškarca za koga vjeruju da je glavni osumnjičeni za napad u centru Bangkoka u kojem je ubijeno 20 ljudi, saopštio je danas premijer Prajut Čan-Oča.

Premijer je rekao da je stranac uhapšen u istočnom dijelu Tajlanda, blizu granice s Kambodžom.

Opisao ga je kao glavnog osumnjičenog za bombaški napad, ali nije direktno rekao da je on i taj koji je neposredno podmetnuo bombu.

Prajut je rekao da je istraga pokazala da su ljudi umiješani u napad bili na putu da pobjegnu iz zemlje i da su pratili osumnjičenog do okruga Aranjapratet u provinciji Sa Keo, glavnog prijelaza ka Kambodži.

Uhapšeni je, prema riječima premijera, dio slagalice koji će povezati različite aspekte ovog slučaja, koji uključuje i eksploziju na pristaništu dan kasnije.

U eksploziji kod hrama u tajlandskoj prijestonici 17. avgusta poginulo je 20 osoba. Dan kasnije desila se još jedna eksplozija na pristaništu na rijeci Čao Praja, ali tada niko nije povrijeđen.

Policija je u subotu, 29. avgusta, uhapsila jednog stranog državljanina osumnjičenog da je povezan s napadom, a kod njega u stanu su nađene eksplozivne naprave.

U ponedeljak su izdati nalozi za hapšenje još dvije osobe, tajlandsku državljanku i muškarca nepoznate nacionalnosti.

XS
SM
MD
LG