Dostupni linkovi

Počinje posljednji grand slam sezone US Open


Svjetska teniska elita okupila se u New Yorku gdje u ponedjeljak počinje posljednji Grand Slam turnir sezone - US Open na kojemu naslov brani Hrvat Marin Čilić.

U tešku misiju obrane naslova Međugorac, koji je postavljen za devetog nositelja, kreće prvog dana turnira protiv argentinskog kvalifikanta Guida Pelle.

"Veliki je privilegij hodati hodnicima stadiona Arthur Ashe. Uvijek mi izmami osmijeh na lice kada vidim svoju sliku pokraj ostalih osvajača turnira, to je nevjerojatan osjećaj. To je nešto što će me gurati naprijed i biti mi motivacija da ponovim odličan tenis od prošle godine. Veselim se turniru i nadam se da ću i ove godine dobro igrati", izjavio je Čilić.

Prvi nositeljica turnira, braniteljica naslova i šesterostruka pobjednica US Opena Amerikanka Serena Williams ima priliku nakon 27 godina postati prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je osvojila sva četiri Grand Slama u istoj kalendarskoj godini. A time bi se ujedno izjednačila s legendarnom Njemicom koja ima 22 Grand Slam naslova.

Prvi reket svijeta Srbin Novak Đoković u New York je stigao u sjeni poraza od Švicarca Rogera Federera u finalu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju.

"Nisam igrao na svom nivou i morat ću popraviti neke segmente igre kako bih dobro otvorio US Open. Ovo mi je sjajna sezona i nakon 2011. opet imam priliku osvojiti tri Grand Slama u ovoj godini, što me jako motivira, izjavio je prvi nositelj turnira", kazao je Đoković

XS
SM
MD
LG