Dostupni linkovi

Saudijska Arabija: Raste broj žrtava požara


Najmanje 11 osoba je poginulo i više od 200 je povređeno u velikom požaru koji je izbio u stambenom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, gde žive strani radnici zaposleni u velikom saudijskom naftnom gigantu, saopštili su zvaničnici.

Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da su neki od povređenih, koji su osobe različitih nacionalnosti, u kritičnom stanju.

Požar je izbio u nedelju oko 6:00 časova po lokalnom vremenu u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika, prenela je agencija AP.

Očevici su naveli da je najmanje 30 vozila hitne pomoći stiglo, vatrogasi, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera u stambeni kompleks od više objekata koji je "relativno nov i lepo izgrađen".

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je istraga u toku u stambenom kompleksu "Radium" sačinjen od osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koristi i saudijska državna kompanija za smeštaj dela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.

XS
SM
MD
LG