Dostupni linkovi

Saudijska Arabija: Požar u radničkom kompleksu


Najmanje dvoje poginulo i 105 povređeno u velikom požaru koji je izbio u stambenom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, gde stanuju strani radnici zaposleni u velikom saudijskom naftnom gigantu.

Neki od povređenih su u kritičnom stanju, a preminule su dve osobe različite nacionalnosti, saopštila je Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Požar je izbio u nedelju oko šest časova po lokalnom vremenu, u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika, prenela je agencija AP.

Pojavile su se fotografije na društvenim medijima na kojima se vidi gust dim nad kompleksom i helikopteri koji lete iznad.

Očevici su naveli da je stiglo najmanje 30 vozila hitne pomoći, zatim vatrogasi, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera.

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je u toku istraga u stambenom kompleksu "Radium", koji se sastoji od više objekata i koji je "relativno nov i lepo izgrađen".

Objekat je sačinjen od osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koristi i saudijska državna kompanija za smeštaj dela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.

XS
SM
MD
LG