Dostupni linkovi

Nemačka: Molotovljevim koktelom na dom azilanata


Nepoznate osobe su u mestu Zalcemendorf u Donjoj Saksoniji bacile Molotovljev koktel na zgradu jednog azilantskog doma, gde javljaju nemački mediji.

"Polazimo od toga da je u pozadini ovog događaja mržnja prema strancima", rekao je jedan porparol policije, prenose mediji.

Majka i njena deca nisu povređeni, pošto su se u momentu napada nalazili u jednoj sporednoj prostoriji, a policija, kako se navodi, istražuje slučaj.

Broj napada na izbeglice u Nemačkoj raste i u samo jednoj sedmici u avgustu izbio je požar u šest azilantskih domova, prenose nemački mediji, koji pišu i da veliki broj napadača nije, međutim, povezan sa desnicom.

Ukazujući da za 2015. godinu još nema tačnih podataka o podmetnutim požarima, magazin "Fokus" podseća da je samo u jednoj sedmici u avgustu bilo šest požara.

Požari su izbili u azilantskim domovima u Deblenu (Saksonija), Nauenu (Brandenburg), Vajsahu (Baden-Virtemberg), Nojštatu (Bavarska) i u Berlinu, a policija proverava da li je motiv mržnja prema strancima.

Prema podacima Fondacije "Amadeo Antonio" lane je najviše napada na izbeglice registrovano u Severnoj-Rajni Vestfaliji i Saksoniji, ali se sada slika promenila, pa je tako, prema informacijama "Špigla", broj napada u Berlinu smanjen, a u Rajnland-Pfalcu, Šlezvig-Holštajnu, Donjoj-Saksoniji i Saksoniji porastao.

XS
SM
MD
LG