Dostupni linkovi

Samoubilački napad protiv Kurda u Siriji, 11 mrtvih


Najmanje 11 ljudi, većinom pripadnika kurdskih snaga bezbednosti, ubijeno je danas u samoubilačkom napadu na glavni štab kurdskih snaga u severoistočnom sirijskom gradu Kamišliju, javila je nevladina Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Sirijska zvanična novinska agencija Sana je takođe izvestila o napadu i navela da je u njemu ubijeno 12 ljudi, a da je 50 je povređeno.

Samoubica u vozilu napao je lokalni glavni štab kurdskih snaga u Kamišliju, rekao je direktor Opservatorije Abdel Rahman u izjavi iz Bejruta u susednom Libanu, i naveo da je u napadu ubijeno 11 ljudi među kojima 10 pripadnika kurdskih bezbednosnih snaga i jedan civil, a da je 14 civila povrđeno.

On je dodao da su kurdske snage blokirale industrijski deo grada koji je većinski kurdski grad u sirijskoj provinciji Hasake.

Pripadnici kurdskih milicija koji su proterali ekstremističku grupu Islamska država iz gradova Kobane i Tal Abjad, na granici s Turskom, pokazali su se kao jedni od najefikasnijih u borbi protiv ekstremista koji su zauzeli velike delove iračke i sirijske teritorije, ocenjuje agencija Frans Press (AFP).

XS
SM
MD
LG