Dostupni linkovi

Gradonačelnici srpskih opština traže formiranje Zajednice


Gradonačelnici deset opština sa srpskom većinom na Kosovu zatražili su od vlada u Prištini i Beogradu da tokom predstojeće runde dijaloga, 25. avgusta, dogovore formiranje Zajednice srpskih opština.

U zajedničkom saopštenju, oni navode da bi to omogućilo puno sprovođenje Briselskog sporazuma i utrlo put istinskoj normalizaciji odnosa na Kosovu

“U cilju konstruktivnosti u procesu uređivanja društva i iznalaženja održivih rešenja za unapređenje položaja srpskog naroda i normalan suživot na KiM, predlažemo pregovaračkim timovima u Beogradu i Prištini da pre najavljenog nastavka briselskog dijaloga 25. avgusta održe konsultativne sastanke sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije”, dodaje se u saopštenju.

Oni su takođe zatražili od svih nadležnih institucija da se Oliveru Ivanoviću ukine pritvor i omogući nastavak odbrane sa slobode.

Saopštenje su potpisali gradonačelnici Severne Mitrovice, Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Gračanice, Štrpca, Parteša, Klokota, Raniluga i opštine Novo Brdo.

XS
SM
MD
LG