Dostupni linkovi

Cipars: Sporazum će okončati ekonomsku neizvjesnost


Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će dogovor sa međunarodnim kreditorima o isplati više desetina milijardi eura pomoći njegovoj zemlji okončati ekonomsku neizvjesnost u zemlji iako pojedinci pokušavaju da opstruišu dogovor.

"Uprkos preprekama koje neki pokušavaju da postave na naš put, ja sam optimista da ćemo doći do sporazuma i podrške u vidu zajma od evropskog mehanizma, što će okončati ekonomsku neizvjesnost", rekao je Cipras u obraćanju u Ministarstvu za infrastrukturu.

Ovo je bio njegov prvi javni komentar od kada su kreditori i Atina u uotark 11.avgusta, postigli dogovor o novom paketu pomoći vrijednom 85 milijardi eura.

Cipras je rekao da će njegova vlada voditi borbu protiv utaje poreza i korupcije i dodao da je djelimično odgovoran za krizu u kojoj se zemlja našla.

Grčka će ubrzo krenuti u privatizaciju luka, regionalnih aerodroma i elektroprivrede u skladu sa memorandumom o razumijevanju koji je Atina dogovorila sa svojim međunarodnim kreditorima, navodi se u dokumentu koji je Reuters dobio na uvid.

XS
SM
MD
LG