Dostupni linkovi

Francuska: Nova potraga za delovima malezijskog aviona


Francuska je saopštila da 7. avgusta pokreće novu potragu na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu u nadi da će pronaći još delova malezijskog aviona, koji je sa 239 putnika i članova posade nestao na letu MH370 pre 17 meseci.

Na taj korak se Francuska odlučila pošto su zvaničnici Malezije objavili da deo krila aviona, pronađen na ostrvu, pripada "boingu 777".

U potrazi će učestvovati vazduhoplovne, kopnene i snage mornarice, prenela je agencija AFP. "Bilo kakvo otkriće biće odmah prosleđeno istražiteljima", navodi se u zajedničkom saopštenju francuskih ministara odbrane i saobraćaja.

Istovremeno, rođaci poginulih putnika iz Kine zatražili su da posete ostrvo Reunion. U avionu su se većinom nalazili kineski državljani, tačnije njih 153.

Nakon što je na francuskom ostrvu Reunion otkriveno krilo nestalog aviona, pronađeni su i novi avionski delovi.

Prošle sedmice, dva metra dugačak deo krila, sa morskim račicićima prikačenim na površini, pronađen je blizu francuskog ostrva, a stručnjaci su potvrdili da pripada avionu tipa "boing 777".

Avion malezijske aviokompanije nestao je sa radara u martu prošle godine sa 239 putnika i članova posade, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

XS
SM
MD
LG