Dostupni linkovi

IS preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu


Egipatski ogranak "Islamske države" (IS) zapretio je danas na video snimku da će ubiti jednog Hrvata otetog krajem jula u Kairu, ako egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode iz zatvora nekoliko muslimanskih žena, javile su svetske agencije.

Video snimak koji je objavljen na islamističkim sajtovima, prikazao je jednog muškarca u žutoj odori kako drži nož ispod grla jednog muškarca, koji kleči na kolenima u maskirnoj uniformi.

Oteti muškarac je rekao da se zove Tomislav Salopek (30), koga je "Islamska država" otela 22. jula. Čitajući poruku, on je rekao da će, ukoliko egipatske vlasti ne učine ništa, biti ubijen.

Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je nedavno da je u Kairu nestao jedan hrvatski državljanin s istim inicijalima kao oteti muškarac na snimku.

Video snimak islamista objavljen je dan pre otvaranja proširenja Sueckog kanala. To proširenje će sutra zvanično otvoriti egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi u prisustvu brojnih stranih visokih zvaničnika, među kojima je francuski predsednik Fransoa Oland.

XS
SM
MD
LG