Dostupni linkovi

Saudijski kralj otišao iz Francuske posle kontroverzi


Boravak saudijskog kralja Salmana u porodičnoj vili na francuskoj rivijeri završen je posle osam dana kontroverzi oko zatvaranja javne plaže po njegovom dolasku.

Salman je odsedao u raskopšnoj porodičnoj vili "Dvorac Aurora" u čijoj je blizini zatvorena javna plaže dok je pristup obali bio sprečen, a instaliran je i privremeni lift koji je omogućio direktan pristup plaži iz vile.

"Sve ovo zbog samo osam dana odmora saudijskog kralja", naveo je odbornik u gradu Valori Žan-Noel Falku. On i njegovi saradnici planirali su da zbog zatvaranja plaže ulože peticiju sa 120.000 potpisa u utorak, na godišnjicu ukidanja feudalizma u Francuskoj 1789. godine.

Lokalna policija je u blizini vile okačila upozorenje da je zabranjen pristup i prolazak javnim delom obale, a zabranjeno je i kupanje kod rezidencije kralja Saudijske Arabije.

Na moru, nekoliko desetina metara od obale, dva patrolna čamca Žandarmerije su osiguravala da nijedan brod ne može da uđe u priobalni pojas od 300 metara gde je zabranjena sva plovidba tokom kraljevog letovanja.

XS
SM
MD
LG