Dostupni linkovi

Stefanović: Obavljen najveći deo istrage u "slučaju Loto"


Policija je obavila najveći deo istrage o navodnim neregularnostima u poslednjem kolu igre na sreću Loto, a preostala su još neka forenzička ispitivanja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ispitivanja bi trebalo da završimo do utorka ili srede i nakon toga sve rezultate predajemo Višem tužilaštvu u Beogradu, rekao je Nebojša Stefanović je naveo da će time posao policije biti završen i da sve ostaje na pravosudnim organima.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je prošle nedelje ostavku nakon što je u pitanje dovedena regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto i nakon što su se u javnosti pojavile optužbe da je igra nameštena.

Ministar je rekao i da policija nastavlja istragu o više utakmica fudbalskog prvenstva u Srbiji čija je regularnost sporna. Dodaje da će naredne nedelje biti ispitani i predsednici fudbalskih klubova, kao i igrači.

Prema njegovim rečima, prošle nedelje pregledana je dokumentacija i obavljeni su razgovori sa predsednicima zajednice prvoligaša i Fudbalskog saveza Srbije.

XS
SM
MD
LG