Dostupni linkovi

Podgorica: Požar na više lokacija


Na području Podgorice aktivni su požari na više lokacija, a u gašenju vatre pomaže i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Trenutno su aktivni požari u Rogamima, selu Đurkovići i gornjim Rogamima, u predjelu oko crkve. Imamo aktivan požar u Fundini, selu Ledine, kao i u Komanima, brdo Ćafa", rekao je komandir Službe zaštite glavnog grada Andrija Čađenović.

On je naveo da je u Komanima jedno vozilo sa tri vatrogasca.

"Požar je još dosta visoko u brdu, ne ugrožava kuće, ali oni tamo pokušavaju da odbiju vatru, da se ne spušta prema kućama", rekao je Čađenović.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su u Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte.

"Za gornje Rogame angažovali smo Direktorat za vanredne situacije da bi nam avioni pomogli, jer je tamo nepristupačan teren, pa računamo da će nam pomoć avijacije dobro doći da požare lokalizujemo i da ne budu ugroženi ni crkva, ni imanja, niti kuće u toj okolini", naveo je Čađenović.

On je rekao da je juče bilo više od 30 požara, na raznim lokacijama, u Piperima, Rogamima, na Bioču, u Berima, Štekama, Kokotima, kao i na više lokacija u gradskoj opštini Tuzi.

"Bilo je požara dosta u Zeti, tako da smo juče imali puno posla. Ne mogu da tvrdim stopostotno, ali najveći uzrok svih požara je ljudski faktor", rekao je Čađenović.

XS
SM
MD
LG