Dostupni linkovi

Kladionice: Nismo protiv privatizacije Državne lutrije Srbije


Udruženje priređivača igara na sreću Srbije (UPIS) saopštilo je danas da domaće sportske kladionice nisu protiv privatizacije Državne lutrije Srbije već upravo suprotno, traže otvorenu i fer tržišnu utakmicu uz donošenje izmena Zakona o igrama na sreću.

"Transparentna liberalizacija tržišta lutrijskih igara i uvođenje konkurencije jesu najbolji način za ozdravljenje ekonomije, a tome bi doprinelo i usvajanje davno najavljenih izmena Zakona o igrama na sreću", navodi se u saopštenju UPIS a povodom, kako se ističe, "netačnih informacija" u javnosti, da se domaće sportske kladionice protive privatizaciji Državne lutrije.

U saopštenju se objašnjava da kompanije koje se bave organizacijom sportskog klađenja u Srbiji ne priređuju klasične lutrijske igre koje su pod monopolom Državne lutrije i nemaju nikavog interesa ili razloga da budu protiv privatizacije.

"U tom smislu, gruba je neistina da se Državna lutrija doživljava kao konkurencija, jer ona to nije za domaće priređivače sportskog klađenja, a nisu ni oni konkurencija Lutriji, jer se bave potpuno različitim uslugama", navodi se u saoptenju UPIS.

XS
SM
MD
LG