Dostupni linkovi

Vatrogasci gasili požare u Čitluku


Noćas su vatrogasci gasili nekoliko požara na području općine Čitluk, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

U 23,26 sati šef civilne zaštite općine Čitluk Ivan Ostojić uputio je apel za pomoć u gašenju vatre. Požar koji je izbio oko 21 sat jaka bura proširila je prema Biletićima, Sretnicama, Kručevića Brdu,Tepčićima, posebno je kritično u Blizancima.

U vremenu od 23,30 do 23,50 sati o novonastaloj situaciji odmah su obaviješteni Šefovi CZ-a ili zapovjednici VJ-a prvo susjednih općina, a potom i svih općina u HNK-a, kao i odgovorne osobe iz Sektora za CZ-u i vatrogastvo Županijske uprave, koji su se odmah javili u operativni centar a potom otišli na lice mjesta.

Pomoć su odmah uputili PVJ Mostar (1 vozilo sa 2 vatrogasca) i PVJ Čapljina (2 vozila sa 9 vatrogasaca). Petnaest minuta iza ponoći po riječima zapovjednika VJ-e Čitluk Silvija Ostojića, vatra je sanirana u dijelu Sretnica ali se nastavila širiti prema Kručevićima i vodozahvatu Žitomislići.

U 1 sat južni dio požara prema Kručevićima je saniran, jaka je bura vatru usmjeravala u pravcu Biletića i dolje prema Biletića polju, vodozahvatu i Neretvi. U 1,50 blokiran je put od Žitomislića prema Čitluku jer se vatra spustila do samog puta.

U 02,40 sati izbio je požar u Služnju, koji je ugašen u 4 sata. Jutros u 07,30 sati, kako je priopćeno, svi požari su sanirani i ugašeni.

XS
SM
MD
LG