Dostupni linkovi

Počeo 62. Pulski filmski festival


Film "Imena višnje" redatelja Branka Schmidta otvorio je 62. Pulski filmski festival u Areni, saopštili su organizatori festivala. Dvostruki oskarovac, producent Branko Lustig, kao izaslanik hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović otvorio je festival podizanjem Festivalske zastave, posle čega je usledio i tradicionalni vatromet.

Direktorka Festivala Gordana Restović je naglasila značaj Pulskog filmskog festivala i pulske Arene, zahvalila se svim institucijama koje podržavaju festival i svim filmskim radnicima.

Predsednik Umetničkog saveta Hrvoje Pukšec se zahvalio filmskim autorima čija su ostvarenja doprinela da Pulski filmski festival svake godine bude sve kvalitetniji.

"Hrvatski filmovi obilazili su najveće svetske festivale i na njima bili nagrađivani. Dobre vesti za hrvatski film dobre su vesti i za Pulu", rekao je Pukšec ukazavši na programske novine 62. Pule.

On je istakao značaj edukativnog programa za filmske profesionalce iz medijski manje atraktivnih zanimanja, navodieći da je ove godine fokus na scenografiji.

Kako je dodao, po prvi put će ove godine na jednom hrvatskom festivalu biti svetske premijere svetskih filmova, navodi se u saopštenju organizatora najstarijeg hrvatskog filmskog festivala.

XS
SM
MD
LG