Dostupni linkovi

Dom naroda Parlamenta BiH osudio napad na Vučića


Na predlog Kluba srpskih delegata Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH jednoglasno je u dnevni red današnje sednice uvrstio a potom usvojio zaključke u vezi sa događajima od 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima.

Prvim od tri zaključka Dom naroda BiH je najoštrije osudio napad na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima.

Dom naroda izrazio je i duboko žaljenje što je predsednik Vlade Srbije doveden u takvu situaciju i uputio je izvinjenje Vučiću, uz nadu, kao što je i sam rekao, da sve što se desilo neće izazvati posledice na odnose dve zemlje.

"Dom naroda traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih lica u skladu sa njihovim nadležnostima", treći je usvojeni zaključak.

Pre glasanja delegatima se obratio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić koji je ocenio da ovi zaključci u dobroj meri korespondiraju sa zaključcima Savjeta ministara.

"Savjet ministara oštro je osudio napad na premijera Srbije i zadužio Ministarstvo bezbednosti BiH da u saradnji sa policijskim agencijama pripremi detaljnu informaciju sa predlogom mera", rekao je Zvizdić.

XS
SM
MD
LG