Dostupni linkovi

Šulc: Srbija pripada Evropi


Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc poručio je na sastanku sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković da Srbija pripada Evropi.

Osim toga, Šulc je naveo i da su vrata EU otvorena za Zapadni Balkan.

On je rekao da Srbija i Evropska unija moraju da ulažu u nastavak predstojećeg procesa evrointegracija, naglasivši da članstvo u EU treba posmatrati kao zajednički cilj Srbije i Unije, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine.

Šulc je izrazio podršku evropskih struktura regionalnoj politici mira i stabilnosti koju vodi Srbija, dodaje se u saopštenju.

Gojković je na sastanku rekla da je Srbija posvećena procesima evropskih integracija, koje imaju punu podršku u aktuelnom sazivu parlamenta, i da je odlučno opredeljena za dalje sprovođenje reformi.

Predsednica Narodne skupštine je ukazala da je za Srbiju važno što Evropska unija prepoznaje ostvareni napredak zemlje i navela da očekuje što skorije otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

Ona je ukazala da je Srbija posvećena unapređenju regionalnih odnosa i da neće odustati od politike saradnje, mira i stabilnosti, kao i da postoji interes da zemlje regiona sarađuju u mnogim oblastima, posebno u ekonomiji i infrastrukturi.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc obratiće su sutra narodnim poslanicima na Posebnoj sednici parlamenta.

XS
SM
MD
LG