Dostupni linkovi

Duraković se izvinio Vučiću


Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izrazio je danas duboko razočarenje incidentom koji se dogodio u Potočarima kada je napadnut premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru s medijima Duraković se izvinio Vučiću jer oni koji su napali Vučića, kako je rekao, nisu bili članovi porodica koje danas ukopavaju svoje najmilije.

"Ovo su uradili bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj. Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji za žrtve i na svoj rever okačio srebrenički cvijet čime je pokušao suosjećati s našom tugom i boli", kazao je Duraković.

Ogradio se od osoba koje su počinile incident, naglasivši da su oni isti kao i oni koji su u Han Pijesku gađali kamion s posmrtnim ostacima 136 žrtava genocida u Srebrenici.

On je najavio da će pokušati uspostaviti kontakt s premijerom Vučićem kako bi se izvinio zbog Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mjestima koja su u blizini granice sa Srbijom.

Zaključio je da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi ovo što se dogodilo u Potočarima te naučiti lekciju da se neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju.

XS
SM
MD
LG