Dostupni linkovi

Dverima zabranjen izlazak iz Srbije u Republiku Srpsku


Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je granična policija čelnicima te stranke Bošku Obradoviću i Vladanu Glišiću zabranila izlazak iz Srbije i ulazak u Republiku Srpsku (RS).

U saopštenju Dveri ističe se da se nakon njihovog skupa koji je juče održan na glavnom gradskom trgu u Bajinoj Bašti, delegacija Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem i Vladanom Glišićem uveče uputila u obližnje mesto Skelane u RS, kako bi prisustvovali promociji knjige Veselina Dželetovića "Srpsko srce Johanovo".

"Na graničnom prelazu Bajina Bašta sa RS granična policija Srbije zaustavila je delegaciju Dveri, više od sat vremena zadržavajući dalji put i na kraju saopštivši da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo Bošku Obradoviću i Vladanu Glišiću izlazak iz Srbije", navodi se u saopštenju Dveri.

"Pitamo nadležnog ministra Nebojšu Stefanovića šta je razlog za ovu zabranu i da li to znači da delegacija Patriotskog bloka Srpskog pokreta Dveri i DSS ni sutra neće moći da izađe iz Srbije i poseti Republiku Srpsku sa željom da prisustvuje odavanju počasti ubijenim Srbima na tim prostorima", navodi se u saopštenju.

Dveri su najavili da će svakako u nedelju ići u Srebrenicu i poručili ministru Stefanoviću da ih očekuje na nekom od graničnih prelaza ka Republici Srpskoj.

XS
SM
MD
LG