Dostupni linkovi

Pahor prisustvovao komemorativnoj sjednici SO Srebrenica


Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti budućnost, poručio je danas u Srebrenici predsjednik Republike Slovenije Boris Pahor koji je prisustvovao komemorativnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica održanoj u sklopu programa obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Pahor je naglasio da je došao u Srebrenicu kao prijatelj svih naroda u BiH i sa jednim slovenskim iskustvom da su nakon svih pokušaja političara, domaćih i međunarodnih, na kraju, građani oni koji grade tu budućnost"

"Jer, najteža stvar koja čeka tu generaciju, koja ne smije zaboraviti sve zločine, jeste da oprosti, da pruža ruku drugome, ne da zaboravi i sa saradnjom pravi budućnost u kojoj će naša djeca biti spašena od takvih opasnosti kao što su se desile prije 20 godina", potcrtao je predsjednik Pahor.

Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica, posvećana svim srebreničkim žrtvama, održana je u organizaciji predsjednika Skupštine opštine Miloša Milovanovića i načelnika Opštine Ćamila Durakovića, a u prisustvu odbornika, potpredsjednika RS Ramiz Salkić, predstavnika vjerskih zajednica, udruženja i drugih.

XS
SM
MD
LG