Dostupni linkovi

Keri: Da se tragedije kao Srebrenica nikada ne ponove


Nakon što je Savjet bezbednosti UN u srijedu odbio da izglasa britansku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, danas se oglasio i američki državni sekretar Džon Keri porukom da se srebreničkih žrtava i svih žrtava rata treba sećati ne samo danas, već svakodnevno.

Keri je, povodom 20 godina genocida u Srebrenici, rekao da je to bio "nesavjesni zločin protiv čovječnosti" i snažan podsjetnik na potrebu da se svijet mora suprotstaviti zlu u svakoj formi, te da mora ustati u odbranu ljudskih prava i dostojanstva.

"Oni koji su počinili masakr moraju biti izvedeni pred lice pravde. A mi se moramo sjetiti srebreničkih žrtava i svih žrtava rata - ne samo danas, već svakodnevno", saopštio je Keri, a prenio Glas Amerike.

SAD, kako je navedeno, ostaju pouzdan partner narodu BiH i podržavaju njenu bezbjednost kroz primjenu Dejtonskog sporazuma, obezbeđuju ekonomsku i tehničku pomo.

Cilj SAD je, istakao je Keri, da podrži nastavak progresa ka stabilnoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini u regionu gdje građani mogu da žive u miru sa svojim komšijama i poštuju prava svih.

Poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici SAD iskazuju i svojom odlučnošću da ne dozvole da se takve tragedije ikada ponove.

XS
SM
MD
LG