Dostupni linkovi

Podgorica sjutra obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici


Povodom 20 godina od genocida u Srebrenici, Forum Bošnjaka Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Glavnim gradom Crne Gore obilježava Dansjećanja naviše od osam hiljada žrtava tog zločine.

“Četvrt je vijeka i od stradanja više stotina hiljada ljudi na prostorima bivše SFRJ, među kojima su i najmanje 272 građanina Crne Gore. Takođe, ovih je dana i šesta godišnjica usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici i ustanovljavanja Dana sjećanja na srebreničke, kao i sve ostale žrtve sukoba vođenih, u tom periodu, na prostorima bivše SFRJ”, navodi se u saopštenju.

U subotu će u podgoričkom Spomen parku „Pobrežje“ u 10 sati, nakon polaganja cvijeća na spomen – obilježje civilnim žrtvama ratova vođenih na prostoru bivše SFRJ ( 1991 – 2001), o značaju sjećanja na žrtve, govoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predstavnik Foruma.

“U uvjerenju da je sjećanje najsigurnija odbrana da se ništa slično, nikada i nikome, više ne dogodi, pozivamo Vas da zajednički iskažemo poštovanje prema svim žrtvama, ali i prema sopstvenom pamćenju”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta Foruma BCG Husein Tuzović.

XS
SM
MD
LG