Dostupni linkovi

Engel pozvao Kosovo na osnivanje Specijalnog suda


Američki kongresmen Elliot Engel još jednom je pozvao kosovske vlasti da osnuju Specijalni sud, koliko god je to teška odluka, jer u suprotnom, to će biti UN-ov sud.

On se danas obratio poslanicima Skuopštine Kosova tokom svečane sjednice povodom obilježavanja 25. godišnjice od usvajanja Ustavne deklaracije 1990.

“Ne radi se o tome da li će biti Specijalnog suda ili ne. Za mene, pitanje je da li će biti Specijalnog suda ili UN-ovog suda. Ako ne bude Specijalnog suda onda biće UN-og suda. I po tom pitanju, ne vjerujem da će Kosovo dobiti fer tretman. Postoje mnogi problemi oko UN-a, iako mislim da Kosovo treba da bude članica UN-a. Ali ono je blokirano zbog Srbije i Rusije, i to je pogrešno i nije fer.... UN nije fer kada se radi o Kosovu, ali vjerujem da je to alternativa Specijalnom sudu , ako odluke ne bude na Kosovu. Po mom mišljenju, to je veliki problem za Kosovo “, izjavio je Engel.

Engel je na čelu američke delegacije koja ovoga tjedna boravi na Kosovu. Poznat je po pružanju velike podrške nezavisnosti Kosova u američkom kongresu i međunarodnoj javnosti.

XS
SM
MD
LG