Dostupni linkovi

Izrael: Demonstracije kao poziv premijeru da bude oštar sa Palestincima


Nekoliko stotina Izraelaca demonstriralo je sinoć u Jerusalimu tražeći od premijera Benjamina Netanjahua da reaguje protiv talasa smrtonosnog nasilja koje su poslednjih dana izvodili Palestinci.

Protestanti su se okupili ispred Netanjahuove rezidencije mašući transparentima na kojima je pisalo "Zaustavite talas nasilja".

U poslednje vreme zemlju je zahvatio talas nasilja izvedenog po modelu "vukova samotnjaka", Palestinaca koji su napadali izraelce u Jerusalimu i Zapadnoj obali.

Dva muškarca ubijena su u dva odvojena slučaja pucnjave na Zapadnoj obali, a dvoje ljudi je povredjeno u napadima hladnim oružjem, uključujući i policajku teško povređenu nožem u vrat. Taj napad izvela je jedna Palestinka.

"Netanjahu ne deluje dovoljno snažno protiv palestinskog terora", rekao je Mičel Mejers, stanovnik Zapadne obale, naseobine Šilo. Mejers je dodao da dok je Netanjahu činio gestove dobre volje za vreme svetog meseca Ramazana, "mi smo u zamenu dobili svakodnevni teror".

Netanjahu je u srijedu posetio neke od hospitalizovanih žrtava ovih napada. Tom prilikom je izjavio da je Izrael "osujetio preko 200 napada prošle godine", i dodao "mi ćemo pohvatati te ubice i teroriste. Ispostavićemo visoku cenu i za teroriste i za one koji ih šalju".

XS
SM
MD
LG