Dostupni linkovi

Vučić: Vidjeću da li ću ići u Srebrenicu


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vidjeti da li će ići u Srebrenicu, uz poruku da "nikoga neće da tjera da prima našu pruženu ruku".

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa liderom LSV Nenadom Čankom, rekao da je vidio da mnogi nisu sačekali ni 45 minuta, pa su krenuli sa prijetnjama.

"Nikoga neću da tjeram da prima našu pruženu ruku. Vidjećemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara da li će otići u Srebrenicu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijer Vučić je rekao da je u Briselu postignut ozbiljan napredak u razgovorima o Zajednici srpskih opština, ali da je dogovoreno da se s tim za sada ne izlazi u javnost.

"Ukoliko bismo počeli da govorimo, plašim se da ništa od dogovora ne bi bilo. To je dogovor sa Visokom komesarkom Federikom Mogereini", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije, uz opasku se on dogovora drži, čemu je dokaz i što o tome nema detalja u štampi.

O tome, kako je rekao, osim njega, znaju samo direktor Kancelarije a Kosovo Marko Đurić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Već sljedeće nedjelje Vučić kaže da očekuje novi sastanak u Briselu.

Kad je riječ o "Parku mira" kaže da on može biti uklonjen ukoliko Albanci prihvate da to bude pješačka zona.

XS
SM
MD
LG