Dostupni linkovi

Crnogorska Vlada u četvrtak o radnicima Boksita


Crnogorska Vlada će na sjednici u četvrtak razmatrati socijalni program i povezivanje radnog staža radnicima Rudnika boksita, dogovoreno je na sastanku predstavnika izvršne vlasti i sindikalnih organizacija nikšićkog preduzeća.

To je epilog današnjeg sastanka sindikalaca sa potpredsjednikom, Vlade Vujicom Lazovićem i ministrom ekonomije, Vladmirom Kavarićem.

Radnici su, kažu, zadovoljni, a poručili su da veća očekivanja imaju od sastanka sa stečajnim upravnikom i sudijom Mladenom Markovićem i Blažom Jovanićem u Privrednom sudu koji je u toku, jer je upravo glavni problem nastao nakon odluke Privrednog suda da ne prihvati odluku Neksana.

Aktuelna situacija u nikšićkom preduzećurazmatraće se sjutra, 23.juna na kolegujumu Skupštine Crne Gore na inicijativu 27 poslanika.

Blokada saobraćajnice Nikšić-Župa traje od četvrtka od 15 sati, kada je policija zaustavila oko 200 radnika Rudnika boksita, koji su nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu Neksana, sa rudokopa Zagrad krenuli sa mehanizacijom prema Nikšiću.

Blokadom saobraćajnice u Rubežama, blokiran je jedini put prema nikšićkoj Župi, koja ima 12 sela sa pet hiljada stanovnika.

XS
SM
MD
LG