Dostupni linkovi

Sana: Dve osobe stradale u bombaškom napadu IS


Dve osobe su poginule, a šest je ranjeno danas u Jemenu u bombaškom napadu ispred jedne džamije u Sani, za koji je odgovornost preuzela Islamska država (IS), saopštili su lekarski izvori.

"U eksploziji automobila bombe stradale su dve osobe, a šest je ranjeno", rekao je neimenovani izvor agenciji Frans pres.

Ubrzo posle eksplozije, odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Automobil bomba eksplodirao je ispred džamije Kobat al-Mehdi, u starom delu Sane. Oštećen je ulaz u džamiju, a na jednoj kući pored popucalo je staklo na prozorima.

Islamska država je u sredu, uoči najvećeg muslimanskog praznika, meseca Ramazana, preuzela odgovornost za seriju bombaških napada na pripadnike šiitske zajednice, u kojima je u Sani stradalo nekoliko ljudi, a desetine ranjene.

Jemenska vojska je danas saopštila da je medjunarodna koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom rano jutros nastavila vazdušne udare na položaje pobunjenika Huta u okolini Adena, na jugu Jemena.

Koalicija je izvršila 15 vazdušnih udara nekoliko sati pošto su UN u Ženevi saopštile da su pregovori o primirju izmedju pobunjenika i jemenske vlade okončani bez dogovora.

XS
SM
MD
LG