Dostupni linkovi

Francuska: Crna Gora odgovorna prema regionalnim projektima


Crna Gora na odgovoran način doprinosi ostvarenju ideje i stvaranju mehanizama za realizaciju zajedničkih projekata u regionu pod pokroviteljstvom Evropske unije na polju saobraćajne i energetske infrastrukture, kazao je specijalni izaslanik Ministarstva vanjskih poslova Francuske Alan Rišar, tokom sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem.

"Premijer Đukanović je iskazao zadovoljstvo sve dinamičnijim političkim i ekonomskim dijalogom između Crne Gore i Francuske i ukupnim razvojem bilateralnih odnosa, osvrnuvši se takođe i na značaj podrške koju Francuska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori i zemljama regiona u nastojanju da kroz proces evropske i evroatlantske integracije stvore pretpostavke za stabilan i dugoročan razvoj Zapadnog Balkana", saopšteno je iz Vlade.

Podsjetio je u tom kontekstu, na doprinos Francuske aktuelnom procesu infrastrukturnog povezivanja regiona unutar sebe i sa EU, u cilju prevazilaženja višedecenijskog zaostajanja i daljeg ekonomskog razvoja.

„Vlada ostaje posvećena snaženju ekonomskog razvoja Crne Gore i savladavanju ključnih izazova na polju daljeg snaženja vladavine prava i unapređenja znanja”, kazao je premijer Đukanović.

Rišar je, kako se navodi, iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Crnom Gorom. Posebno se osvrnuo na ekonomsku saradnju Crne Gore i Francuske, ističući značaj razvojnih projekata u oblasti turizma i saobraćaja.

"Sagovornici su se saglasili da konkretizacija dogovora predsjednika Vlade sa predstavnicima francuske privrede u Parizu krajem prošle godine, ide u dobrom pravcu", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG