Dostupni linkovi

Čavić: U ponedjeljak zahtjev za sjednicu NSRS o aferi "Snimak"


Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić potvrdio je danas u Trebinju da će poslanici Saveza za promjene u ponedjeljak, 8. juna, zvanično predati inicijativu za zakazivanje posebne sjednice entitetskog parlamenta na kojoj bi se vodila rasprava o aferi "Snimak", te događanjima u postupku konstituiranja skupštinske većine u RS-a.

Čavić je, na konferenciji za novinare u Trebinju, potvrdio da sadašnja opozicija ima dovoljan broj potpisa za ovu inicijativu te da očekuju da će je podržati polovina poslanika.

Podsjetio je da je još prošle godine podnio krivičnu prijavu protiv premijerke Željke Cvijanović i nepoznatih osoba koje su, kako kaže, učestvovale u "aferi kupovine poslanika u RS".

- Dostavio sam kopiju audio-snimka glavnom okružnom tužiocu u Banjoj Luci, direktoru policije i SIPA-i, koja mi je odgovorila da to nije u njihovoj nadležnosti i taj slučaj su proslijedili u Specijalno tužilaštvo RS-a. Do danas nije ništa riješeno - ukazao je Čavić.

Ponovio je da su intitucije za provođenje zakona u RS-u "direktno politički instruirane da ne rade" na ovom slučaju.

XS
SM
MD
LG