Dostupni linkovi

Predstavnički dom PSBiH o napadu u Zvorniku i akciji „Ruben“


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas informacije Vijeća ministara BiH o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o akciji “Ruben” koju je nakon toga proveo MUP Republike Srpske.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da je Ministarstvo uz ovu informaciju sačinilo i informaciju o akciji “Ruben” koju je na području Republike Srpske proveo MUP RS-a u okviru koje je uhapšena 31 osoba.

Ministarstvo je sačinilo informaciju koja je imala oznaku tajnosti, ali ta oznaka je skinuta, kaže ministar, a poslanici su informaciju već dobili, te će se sutra na sjednici o njoj i izjasniti.

– Prema zaključku Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH sublimirali smo i obradili te dvije informacije u jednu zajedničku tačku dnevnog reda. Tajnost s tih dokumenata sam skinuo jer nema ništa u njima što bi moglo ugrožavati istragu, ali i da bi javnost bila upoznata o tome – istaknuo je Mektić.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH tražili su, osim informacije o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, i infomaciju o događajima koji su uslijedili vezani za pretrese i hapšenja u RS-u u akciji “Ruben”.

XS
SM
MD
LG