Dostupni linkovi

Vukčević i Bramerc o saradnji u regionu


Tužilac Srbije za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju saradnje u regionu sa Haškim tribunalom.

U saopštenju Tužilaštava za ratne zločine Srbije navodi se da je zaključeno da je unapređena saradnja u regionu u predmetima ratnih zločina postala snažna prepreka nekažnjivosti.

Dva tužioca se se složila da je potrebno osnažiti mehanizme regionalne saradnje kroz realizaciju projekta oficiri za vezu i unaprediti rad na predmetima formiranjem zajedničkih istražnih timova, piše u saopštenju.

Bramerc je prethodno razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je rekao da će se u slučaju Vojislava Šešelja postupati u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom.

Vučić je naglasio da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.

Bramerc je u dvodnevnoj poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti UN koji treba da podnese u prvoj nedelji juna.

XS
SM
MD
LG