Dostupni linkovi

B92:Nikolić poslao platformu o Kosovu Vučiću


Iako za sada nema zvaničnih potvrda, prema saznanjima B92 platforma predsjednika Srbije o Kosovu stigla je u kabinet premijera Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je poslao platformu za Kosovo u Vladu Srbije, ali tamo tvrde da ne znaju ništa o njenoj sadržini.

Ipak, platforma je, prema informacijama do kojih je ovaj meidji došao, stigla u kabinet premijera Aleksandra Vučića, a poznate su i pojedine odredbe platforme.

Predlog Tomislava Nikolića za rešavanje problema na Kosovu sadrži ideje među kojima je ona o "davanju široke autonomije sa mnogim ovlašćenjima, ali ne i nezavisnost i autonomno sudstvo".

Dio se odnosi i na sjever Kosova, koji bi trebalo da se tretira u skladu sa Ustavom Srbije, dok bi teritorija izvan sjevera, odnosno izvan dijela na kom treba da se obrazuje Zajednica srpskih opština imala tretman koji su Albanci imali za vreme postojanja SFRJ.

Bez obzira na ovakve informacije, ni u Vladi ni u Predsjedništvu nisu željeli da prokomentarišu tekst platforme, kao ni u SNS.

XS
SM
MD
LG