Dostupni linkovi

Predsednik opštine: U Preševu mirno i stabilno


Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je jutros radiju Slobodna Evropa da je situacija u toj opštini potpuno stabilna i da nema poremećaja opšteg stanja bezbednosti.

“Situacija u opštini Preševo je sasvim stabilna, mirno je, kao i svaki drugi dan se živi i radi. Normalno, uznemirenost se prenosi jer je Preševo u blizini Kumanova koje je susedna opština u Makedoniji. Međutim nema nikakvih tendencija poremećaja situacije ili opšteg stanja bezbednosti”, kaže Mustafa.

Prema njegovim navodima, od početka sukoba u Kumanovu, u Preševo je iz Makedonije stiglo oko 700 Albanaca, koji su smešteni kod rođaka i da očekuje da će već sutra oni početi da se vraćaju svojim kućama.

“Ima preko 700 ljudi koji su, tokom protekla dva dana oružanih sukoba u Kumanovu, prešli na teritoriju opštine Preševo. Oni su prvenstveno smešteni kod rođaka jer postoje broojne rodbinske veze između Albanaca iz Preševa i Kumanova. Oni su još uvek u Preševu i verovatno će već danas i sutra početi da se vraćaju svojim kućama”, kaže Mustafa.

XS
SM
MD
LG