Dostupni linkovi

Australija: Šest žrtava nevremena


Broj žrtava nevremena koje je zahvatilo istočnu obalu Australije porastao je na šest, a izdato upozorenje od poplava i u nedelju je na snazi posle nezapamćenih padavina koje su zahvatile državu Kvinsland i severne delove Novog Južnog Velsa.

Šestogodišnji dečak je šesta žrtva olujnog nevremena pošto ga je juče bujica odvukla u uzburkano more na plaži na severu države Novi Južni Vels, saopštila je služba spasilaca, prenela je agencija AFP.

Dečak je šetao duž plaže u Južnom Balinu sa ocem i starijim bratom, kada odvučen u uzburkani okean. Policija je saopštila da su ga spasli ribari i da je prebačen u bolnicu, ali je tamo preminuo.

Pet osoba izgubilo je život dan ranije, uključujući petogodišnjeg dečaka, kada su dva automobila skliznula sa mosta u poplavama zahvaćenom Kabulturu, 44 kilometara severno od Brisbane, u državi Kvinsland.

Na hiljade ljudi koji žive na obalama reka na severu Novog Južnog Velsu ostali su izolovani zbog poplava, pošto se na istočnu australijsku obalu obrušilo nevreme tokom noći, pre svih na delovima jugoistočnog Kvinslenda od Tvida na severu do Njukastla.

XS
SM
MD
LG