Dostupni linkovi

Bilbord zahvalnosti Rusima ispred zgrade Opštine u Baru


Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u NATO”, u susret obilježavanju 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom, postavio je bilbord zahvalnosti Ruskoj Federaciji u Baru, ispred zgrade Osnovnog suda i Opštine, na kome je na ruskom jeziku ispisan tekst “9 maj, Dan pobjede - hvala Vam što postojimo”.

Bilbord je, kako javlja portal Bar Info, ilustrovan gregorijanskom lentom i slikom ruskog vojnika pod čijim nogama se nalaze fašistički i NATO simboli.

“Za razliku od aktuelne vlasti koja promoviše ulazak Crne Gore u okupacione vojne strukture poput NATO, mi mu Mirovnom pokretu baštinimo slobodarske vrijednosti i tradiciju naroda sa prostora kome pripadamo, a posebno cijenimo presudnu ulogu Rusije u pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu” - saopštio je predsjednik Mirovnog pokreta “Ne u rat, ne u NATO“ Gojko Raičević.

On je naglasio da je postavljeni bilbord u Baru samo jedna od planiranih aktivnosti Mirovnog pokreta povodom obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, povodom čega je centralna svečanost zakazana za 9. maj u Moskvi.

XS
SM
MD
LG