Dostupni linkovi

Čavić: Deklaracija o samostalnosti Srpske izraz nemoći vlasti


Predsednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić smatra da je Deklaracija o samostalnosti Republike Srpske, koju je usvojio Sabor vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), potvrda potpune nemoći vlasti da reši ogromne ekonomske i socijalne probleme u RS.

"Sve postojeće ekonomske i socijalne probleme treba staviti u drugi plan i ponovo uzburkati krv običnom čoveku i vratiti ga na etničko-etničke odnose i priču o samostalnosti RS. Praktično, sav period do 2018. godine, kada su ponovo opšti izbori, treba da prođe u političkim turbulencijama", kazao je Čavić agenciji Beta.

On smatra da je politika koju zagovara predsednik RS Milorad Dodik, a koju "slepo sprovodi" njegov SNSD, politika koja je najopasnija za Srbe.

"Oni vode antidejtonsku politiku. Najava organizovanja referenduma je ulazak u veliku političku neizvesnost, politički eksperiment koji nas u postojećim geopolitičkim odnosima konflikta istoka i zapada, obnavljanja hladnog rata između Zapada i Rusije, može dovesti u grotlo konflikta i možemo se ponovo sami nametnuti kao kusur u globalnim političkim odnosima", upozorio je Čavić.

XS
SM
MD
LG