Dostupni linkovi

Bugarski predsjednik u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini


Predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev boraviće danas i sutra u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini gdje će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, a posjetiće i vojnike bugarskog kontingenta EUFOR-a u BiH.

Ceremonija svečanog dočeka bugarskog predsjednika uz vojne počasti biće održana sutra u 13.30 časova ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon čega u 13.45 časova slijedi susret članova Predsjedništva BiH i Plevnelieva, a u 14.15 časova bilateralni sastanak zvaničnih delegacija BiH i Bugarske, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika Bugarske zakazana je za 15.05 časova.

Programom ove posjete planirano je da u popodnevnim časovima Ivanić i Plevneliev prošetaju starim dijelom Sarajeva i obiđu Katedralu, Muzej Jevreja, Begovu džamiju i Staru pravoslavnu crkvu.

Drugog dana posjete, u četvrtak, u 10.00 časova predviđen je sastanak Plevnelieva sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Susret sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem zakazan je za 10.50 časova.

U 11.45 časova Plevneliev će se susresti sa predstavnicima Spoljnotrgovinske komore BiH i privrednicima, dok je njegova posjeta bugarskim vojnicima u okviru kontingenta Eufora, u bazi Butmir, planirana za 13.20 časova.

XS
SM
MD
LG