Dostupni linkovi

Počelo suđenje po optužbi Dodika protiv Bosića


U Osnovnom sudu u Banjaluci danas je održano ročište povodom tužbe predsednika Republike Srpske i lidera vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika protiv predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića.

Dodik je tužio Bosića za klevetu, a u tužbenom zahtevu predsednik RS traži da mu lider SDS-a za duševnu bol isplati deset hiljada konvertibilnih maraka (oko pet hiljada evra).

Dodikova tužba je usledila nakon što je Bosić optužio Dodika da je slagao građane RS povodom referenduma o nezavisnosti, obračuna sa kriminalom i ispitivanjem sumnjivih privatizacija, a da je pritom ukrao milione maraka.

"Dodik me je tužio samo za ovo poslednje, za tvrdnju da je ukrao milionske iznose. Time je indirektno priznao da je napred rečeno zaista slagao", rekao je Bosić novinarima pred početak ročišta.

Lider SDS-a naveo je da će na sudu "rado dokazati svoje tvrdnje da su milioni maraka završili u Dodikovim džepovima, ali i džepovima njegovih prijatelja i stranačkih saradnika".

Bosić je naveo da je Dodik morao znati za afere "Bosku", "Birač", Univerzitet u Istočnom Sarajevu, za Olimpijski centar na Jahorini, za zgradu Vlade RS, navodeći da ga to čini odgovornim za gubitak miliona maraka.

Predsednik SDS-a je na suđenje došao u pratnji advokata i savetnika.
Na ročištu se nije pojavio Dodik, već samo njegov advokat.

XS
SM
MD
LG