Dostupni linkovi

Podgorica: Osnovana Demokratska narodna partija


U Podgorici je danas osnovana Demokratska narodna partija (DNP) koja će nastaviti političko djelovanje u okviru Demokratskog fronta (DF).

Predsjednik partije je nekadašnji funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Milan Knežević koji je uz Predraga Bulatovića i još nekoliko funkcionera napustio SNP i priključio se Demokratskom frontu uoči parlamentarnih izbora 2012. godine.

Cilj partije je "demokratska promena" u Crnoj Gori kroz dalje "širenje antirežimskog fronta na jasnim opozicionim principima".

Novi politički subjekt je protiv članstva Crne Gore u NATO i za jačanje saradnje sa "dokazanim, prijateljskim, bratskim državama", Srbijom i Rusijom.

Knežević je na osnivačkom kongresu najavio da će njegova partija raditi na "afirmaciji" opozicionog jedinstva u okviru Demokratskog fronta, čiji je sastavni dio.

U DNP-u su ubjeđeni da je 2015. godina "presudna za društveno-političke procese" u Crnoj Gori i ukazuju da "fragmentiranje ili razbijanje opozicije nije model kojim bi mogao da se pobijedi DPS.

Opoziciona scena u Crnoj Gori se posljednjih mjeseci usitnjava i iz postojećih parlamentarnih partija zbog nezadovoljstva izdvajaju se istaknuti funkcioneri koji osnivaju nove partije.

XS
SM
MD
LG