Dostupni linkovi

Društvo novinara Vojvodine: SNS uticala na odluku Vučenićeve


Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je odlazak Danice Vučenić iz novinarstva ogroman gubitak za profesiju.

NDNV navodi da taj slučaj treba čitati u kontekstu potpuno neprihvatljivog odnosa vlasti prema medijima i novinarima.

"Odlučujući da bojkotuje autorsku emisiju 'Jedan na jedan', (vladajuća) Srpska napredna stranka (SNS) onemogućila je Danicu Vučenić da radi svoj posao i direktno uticala na njenu principijelnu odluku da - nadamo se privremeno - napusti novinarstvo", naveo je NDNV.

To novinarsko udruženje optužilo je SNS da je na taj način pokazao da mu odgovaraju samo novinari i mediji koji su "sluge njihovih ličnih i stranačkih interesa", a da one koji profesionalno obavljaju odgovoran novinarski posao i misle svojom glavom smatra "neprijateljima koje treba dezavuisati".

"Autorska emisija 'Jedan na jedan' bila je jedna od rijetkih preostalih emisija koja se kroz formu intervjua bavila bitnim političkim i društvenim pitanjima kroz oštru kritičku prizmu novinarke s velikim profesionalnim integritetom, a ne reklamiranjem 'likova i djela' predstavnika vlasti", naveo je NDNV.

Danica Vučenić je ranije izjavila da je SNS počeo da bojkotuje njene emisije, nakon što je u jednu od emisija pozvala Olju Bećković.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić demantovao je navode Danice Vučenić i dodao da je lično "izuzetno poštuje" Vučenićevu.

XS
SM
MD
LG