Dostupni linkovi

Đukanovićeva vlada djelimično rekonstruisana


Skupština Crne Gore, na prijedlog premijera Mila Đukanovića, izabrala je danas pet novih ministara u Vladi.

Đukanović je za upražnjena ministarska mjesta u resorima zdravlja, prosvjete, pravde, kulture i rada i socijalnog staranja predložio Budimira Šegrta, Predraga Boškovića, Zorana Pažina, Pavla Goranovića i Zoricu Kovačević.

Skupština je istovremeno razriješila funkcije dosadašnjeg ministra pravde Duška Markovića, koji ostaje da obavlja funkciju potpredsjednika Vlade. Novi ministri položili su zakletvu pred poslanicima.

Đukanović je predstavljajući nove ministre rekao da je uvjeren kako su to kompetentni i stručni kandidati vladajuće koalicije.

Tom prilikom, Đukanović je rekao da je ključna preokupacija ove, ali i svake naredne Vlade, kako dinamizirati ekonomski rast kako bi se stvorile pretpostavke za bolji standard građana.

"To je pitanje cjeline Vladine politike. Neću dužiti i ponavljati ono što znamo, da su ključne pretpostavke za realizaciju ovog cilja, prije svega pitanje uspješne reforme obrazovanja i vladavine prava", rekao je Đukanović u parlamentu.

Premijer je potvrdio da će i u nastavku rada Vlade pitanje unapređenja tempa razvoja Crne Gore biti osnovna preokupacija.

XS
SM
MD
LG